Werkwijze

Werkwijze

Het is aan te raden om de kraamzorg tussen de 6e en 8e week van je zwangerschap te regelen. Wat is de werkwijze?

Aanmelden?

Je neemt contact op via het contact formulier, mail of per telefoon om je aan te melden. Tijdens dit eerste contact kun je de belangrijkste vragen stellen.

Kraamzorg Jeanine baby kleding

Wat kun je verwachten van het intakegesprek?

Het intakegesprek is een kennismakingsgesprek, waarbij we elkaar informeren.
Ik vertel wat je van mij kunt verwachten gedurende de bevalling en kraamperiode en welke werkwijze ik hanteer. Tevens verneem je het aantal uur kraamzorg waar je recht op hebt. Dit wordt geïndiceerd volgens het LIP (Landelijk Indicatie Protocol). Momenteel geldt voor de basisverzekering 49 uur, met een minimum van 24 uur.

Maar vooral ben ik benieuwd naar jou. Heb je specifieke wensen voor de bevalling of kraamtijd? Zijn er bijzonderheden waar ik rekening mee moet houden?

Het kan fijn zijn als je partner aanwezig is tijdens dit gesprek. De rol van de partner wordt ook besproken en hoe deze het beste kan ondersteunen. Er is ook ruimte en aandacht voor zijn/haar wensen en vragen.
Na het gesprek worden de gemaakte afspraken naar je gemaild, zodat je deze later nog kunt doornemen. Uiteraard kun je altijd contact opnemen.

Kraamzorg Jeanine partner
Werkwijze Kraamzorg Jeanine ledikant

Wanneer en waar?

Het intakegesprek vindt plaats vóór de 34e week van de zwangerschap of, in geval van een meerling, vóór de 32e week.
Verwacht je een eerste kindje? Dan wordt er een afspraak bij je thuis ingepland. Bij een tweede of volgende zwangerschap kan de intake ook telefonisch plaatsvinden. Dit is afhankelijk van het verloop van de zwangerschap tot dan toe.
Het gesprek duurt ongeveer 45 tot 60min.

Werkwijze Kraamzorg Jeanine commode

Huisbezoek

Het huisbezoek is prettig, zodat we elkaar ook zien. Veelal geeft dit ook meer ruimte en rust voor het stellen van vragen. Indien gewenst, kunnen we samen naar de babykamer kijken. Maak je geen zorgen, deze hoeft niet af te zijn. Het is dus absoluut geen controlebezoek. We kijken of de belangrijkste spulletjes aanwezig zijn. Waar nodig kan ik tips geven, zeker op gebied van veiligheid van de kamer. Hetzelfde geldt voor je eigen slaapkamer of badkamer. Dit is handig in geval van een geplande of ongeplande thuisbevalling.
Bij een 2e kindje weet je wat je kunt verwachten en waar op te letten. Daarom kan het gesprek dan eventueel per telefoon.

Voorbereidingen voor het intakegesprek?

Schrijf je vragen en zorgen vast op, dan kunnen deze besproken worden.
Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn:

Werkwijze Kraamzorg Jeanine voorbereiding intakegesprek